Zamknij

Brodnica. Specjalna konferencja podsumowująca praktyki w Hiszpanii i Portugalii

14:56, 27.11.2023 RED Aktualizacja: 15:03, 27.11.2023
Skomentuj Fot. CKZiU Brodnica Fot. CKZiU Brodnica

Uczestnicy programu „Erasmus plus” podzielili się swoimi doświadczeniami z praktyk, zdobywając cenne umiejętności i otwierając nowe horyzonty w dziedzinie informatyki, budownictwa oraz żywienia i usług gastronomicznych.

W CKZiU w Brodnicy miała miejsce konferencja podsumowująca praktyki zawodowe w ramach projektu „Europejskie praktyki na miarę XXI wieku” nr 2022-1-PL01-KA122-VET-000068950. Projekt był współfinansowany przez Unię Europejską.

Biegali w Lasku Miejskim. W pięknej jesienne scenerii - ZDJĘCIA >>>

Technicy Informatycy mieli okazję doświadczyć dynamiki portugalskiego środowiska IT. W trakcie praktyk pracowali nad lokalnymi projektami. Praktyki umożliwiły im zdobycie wiedzy nie tylko teoretycznej, ale również praktycznej, co przekłada się na lepsze przygotowanie do przyszłej kariery zawodowej.

Technicy Budownictwa zdobyli praktyczne umiejętności w zakresie projektowania i budowy, ale również do zanurzenia się w bogatej kulturze architektonicznej Portugalii. Uczniowie mieli okazję pracować przy projektach zrównoważonego budownictwa, dostosowując lokalne tradycje do nowoczesnych standardów.


Fot. CKZiU Brodnica

Prezentacje budowlańców podkreślały nie tylko profesjonalny rozwój, ale także osobiste doświadczenia związane z przebywaniem w obcym kraju. Integracja z lokalnymi społecznościami, poznanie różnic kulturowych i współpraca z międzynarodowym zespołem to elementy, które uczniowie uznają za kluczowe dla swojego rozwoju zarówno zawodowego, jak i osobistego.

Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych

Program Erasmus dla uczniów nie tylko poszerzył horyzonty w dziedzinie zdrowego odżywiania, ale także wprowadził do bogatej kultury kulinarnej Hiszpanii . Praktykanci mieli okazję pracować w lokalnych restauracjach, uczestniczyć w warsztatach kulinarnych i zgłębiać tajniki tradycyjnych potraw.


Fot. CKZiU Brodnica

Podczas konferencji podkreślano, że praktyki Erasmus w branży gastronomicznej to nie tylko zdobycie wiedzy o specyfice lokalnej kuchni, ale również nauka o zdrowym odżywianiu i wpływie tradycji kulinarnych na społeczeństwo. Uczniowie podzieli się z uczestnikami konferencji nie tylko smakowitymi historiami, ale także zdobytą wiedzą, która ma znaczący wpływ na ich przyszłą pracę zawodową.

Podsumowując, konferencja była doskonałą okazją do wymiany doświadczeń i inspiracji między uczestnikami programu Erasmus plus. Praktyki w Hiszpanii i Portugalii okazały się nie tylko profesjonalnym wyzwaniem, ale także niezapomnianą przygodą, która kształtuje nie tylko umiejętności zawodowe, ale również otwiera umysły na różnorodność kultur i możliwości.

Materiał nadesłany przez Beatę Jakubowską

 

 

(RED)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu czasbrodnicy.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%